VR Svet na BizIt konferenciji

Počela konferencija BIZIT 2017

01.11.2017 - - 0 komentara - 0 shares
U Beogradu je 1. novembra počela najveća Regionalna IT i biznis konferencija – BIZIT 2017. Tema ovogodišnje BIZIT konferencije je „Prirodno digitalno“, a učesnici će u naredna dva dana imati prilike da se bolje upoznaju sa brojnim aspektima četvrte industrijske revolucije. Konferenciju je svečano otvorila Vesna Čarknajev, direktorka PC Press-a, nakon koje su publiku pozdravili ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, kao i ambasador Ruske federacije Aleksandar Vasiljevič Čepurin, i ambasadorka Izraela Alona Fisher-Kamm. Ovi zvaničnici su imali svoj standardni pogled na razvoj IT sektora. Ministar Nenad Popović pozdravio je sve prisutne u ime Vlade Republike Srbije, te izjavio da je za Vladu razvoj informacionih tehnologija jedan od strateških prioriteta, koji bi trebalo da dovede do potpunog zaokreta u društvu, a pre svega koncept pametnih gradova, i digitalna transformacija.
Ambasador Ruske federacije Aleksandar Vasiljevič Čepurin rekao je da se Digitalna privreda u Rusiji ne doživljava kao pravac, već kao način života i oblik delovanja. Razrađeni su planovi do 2025. godine za uvođenje interneta visokog kapaciteta u svim velikim gradovima. Ambasador Čepurin je izjavio da smatra da je proces digitalizacije privrede ne samo nacionalno pitanje, već pitanje saradnje među zemljama, te bi čitav svet trebalo da se dogovara oko načina digitalizacije privrede.
Ambasadorka Izraela Alona Fisher-Kamm se osvrnula na pojam startap nacije, i objasnila kako se Izrael razvio od male zemlje i kako su prebrodili konflikte, te nedostatak diplomatskih odnosa sa komšijama. Istakla je da su najproduktivniji sektor u Izraelu mladi, kao i da je nedostatak prirodnih resursa naterao Izrael da se koncentriše na razvoj tehnologija. Izrael je zemlja imigranata, koji su sa sobom doneli novu kreativnost i ideje, međutim, sve ovo se ne bi dogodilo bez podrške Vlade koja je stvorila zdrav ekosistem. Zaključila je da zemlja ne mora da ima prirodne resurse, i ne mora da živi u idealnom geo-političkom okruženju da bi stvorila pogodan ekosistem. Nakon uvodnog dela, Bizit 2017 se nastavio redom predavanja čije teme na sve moguće IT teme koje imaju vezu idejom "prirodno digitalno".

Na ovoj manifestaciji je prisustvovao i VR Svet koji je u "vr ćošku" bio u svojoj standardnoj misiji demonstracije i edukacije o VR tehnologijama i aktuelnim trendovima ove industrije u koju se najviše investira unutar celokupnog IT sektora.

Tagovi: